Orthopedie Van Reeth Lommel - Van harte welkom!

Producten / Prothesen

Een prothese is een kunstmatige vervanging van een lichaamsdeel. Meestal gaat het hier om een been –of armprothese.

Het is altijd een op maat gemaakt product.  Het maatnemen gebeurt onder druk na het aanleggen van de juiste siliconen of polyurethaankoker (liner),  op het restledemaat.

De keuze van de siliconen – of Polyurethaanliner , al dan niet op maat,  functioneert als tussenlaag tussen de huid en de binnenwand van de harde koker.  Hij biedt de gebruiker comfort, bescherming en een goede suspensie. Liners functioneren als een steunkous. Ze gaan zwelling tegen en verbeteren de bloedsomloop.

Door een gelijkmatige drukverdeling wordt de frictie in de koker tot een minimum herleidt. Met deze methode vervaardigen we een total-contact-koker  waardoor een optimale pasvorm, drukverdeling en stabiliteit wordt verkregen.

De keuze van de prothesevoet en de modulaire opbouwcomponenten gebeurt in functie van demobiliteit en het gewicht van de patiënt.  Dezen maken een fijne afstelling en uitlijning van de prothese mogelijk.
Voor actieve mensen met een prothese zijn diverse mogelijkheden in de keuze van de prothesevoet en/of knie die het mogelijk maakt hun sport en vrijetijdsbesteding uit te oefenen.

De cosmetische afwerking van de prothese gebeurt meestal met een zachte schuim, die in de mate van het mogelijke het uitzicht van het gezond been benadert.

Een cosmetische siliconen overtrek met meer gedetailleerde afwerking behoort ook tot de mogelijkheden.

Bij een bovenbeenprothese werken we met een totale matrixliner voor een maximale stabiliteit van de bovenbeenstomp. Knie en voet worden in functie van de activiteit (mobilliteit) en gewicht van de patiënt gekozen en in een proeffase uitgetest.
 

Prothesen Prothesen Prothesen Prothesen Prothesen Prothesen Prothesen
(klik op de foto om te vergroten)